Mördaren skuggade Shila, 13

NYHETER

Norska flickan Shila Bigdely, 13, kan ha varit bekant med sin mördare.

Polisen misstänker att gärningsmannen skuggat och kartlagt hennes vanor.

En av flickans vänner såg en maskerad man vid mordplatsen precis före överfallet.

En av polisens teorier är att mördaren bor granne med familjen Bigdely eller på något annat sätt var bekant med den 13-åriga flickan.

Hon fördes bort och dödades bara 200 meter från bostaden, något som kan tyda på att gärningsmannen sedan tidigare känt till hennes dagliga rutiner.

Gömd under parkbänk

Aftonbladet skrev i går om Shila Bigdely som i fredags överfölls i en skogsdunge under promenaden till skolbussen i spans-ka semesterparadiset Torrevieja på Costa Blanca.

– Vanligtvis gick hon hemifrån vid 07-tiden för att ta bussen och ibland körde jag henne till skolan. Denna dag var hon försenad och gick hemifrån 07.10, säger flickans pappa Fahrad Bigdely, till VG.

Då kan mördaren ha varit beredd och väntat på henne.

Hon hittades med naken underkropp – troligen våldtagen och strypt – gömd under en parkbänk.

Den fruktansvärda upptäckten gjordes av Majid Sadri, en vän till familjen som med sin dotter Yasmin var ute och letade efter flickan.

– Jag hittade henne med ett tygstycke kring halsen och avklädd på underkroppen, säger hon till Dagbladet.

Såg maskerad man

Den spanska polisen söker nu bland lokala kända sexförbrytare.

En maskerad man är ett av de hetaste spåren.

En av flickans vänner såg en maskerad man, som kan vara Shilas mördare, vid en toalettbyggnad i närheten av överfallsplatsen.

– Shila planerade att möta upp en väninna vid busshållplatsen. Väninnan gick lite före. Vid toaletterna såg hon en mörkhyad man med en grå ansiktshuva som gömde sig bakom huset, säger en klasskamrat till Shilas lillasyster till VG.

Johan Edgar

ARTIKELN HANDLAR OM