Kända rånare jagas för polismordet

Norska polisen söker ökänd grupp kriminella

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
Poliser med automatvapen söker efter rånarna vid Ullandhaugtårnet.
NYHETER

Rånet i Stavanger var ett expertjobb.

Det tror den norska polisen som nu letar efter fyra namngivna misstänkta.

De åtta rånarna ska ha kopplingar till det så kallade Tveita-gänget.

Polisen koncentrerar nu jakten på en grupp kända rånare. Männen uppges tidigare ha dömts för rån och en av dem ska vara morddömd.

Norska TV2 rapporterar att rånarna ska ha kopplingar till Tveita-gängen i Osl, en ökänd grupp kriminella. Personer ur gruppen har tidigare dömts för rån mot värdetransporter och banker.

Militär precision

Måndagens rån i Stavanger betecknas som utfört med militärisk precision. Och bara några tiotal tungt kriminella anses kapabla att genomföra att organisera och utföra det.

Polisens spaningsledare Bjørn Andersen bekräftade vid en presskonferens i eftermiddag att intresset riktas mot kända brottslingar.

– På ett så här tidigt stadium av efterforskningarna letar vi efter alla tänkbara spår, men vi ska inte sticka under stol med att vi efterforskar i en känd rånarmiljö som har sin bas på Østlandet, sa han, enligt VG.

Mycket farliga

Rånarna betecknas som mycket farliga och norska TV2 uppger att fyra namngiva misstänkta har efterlysts i ett internt polisdokument. Enligt VG ska ytterligare två personer ha efterlysts misstänkta för bilstölder kopplade till rånet.

– Det är bilar som har varit inblandade vid det här rånet, säger Bjørn Andersen.

Samtliga bilar var anmälda stulna och hade skyltats med falska nummerplåtar.

Läs också:

Mattias Lundell