Rånet kan ha filmats

Samtliga övervaknings- kameror i Stavanger granskas

NYHETER

Polisen granskar samtliga övervakningskameror i Stavanger.

Nu hoppas man hitta bilder på rånarna.

Och från avrättningen av insatschefen Arne Sigve Klungland, 53.

I Stavanger finns – liksom i de flesta städer – en rad övervakningskameror. Nu kan de utgöra polisens senaste vapen i jakten på de åtta rånarna.

Vid en presskonferens bekräftade kriminalchef Bjørn Andersen att arbetet inletts.

– Vi går igenom videoupptagningar från flera platser i staden, sa han.

Kan ha filmats

Norska TV 2 Nettavisen rapporterar att polisen med all sannolikhet kommer att hitta bilder på rånarna. Samtidigt kan avrättningen ha filmats.

Vid Domkyrkoplatsen i centrala Stavanger – där rånet och mordet ägde rum – uppges en rad övervakningskameror finnas. Dessutom kontrolleras kameror vid bensinstationer, bankomater och hastighetskameror vid övervakade vägar.

Flydde i hög fart

Polisen sätter särskilt hopp till de sista eftersom rånarna flydde från platsen i mycket hög fart. Vittnen har ansett att de höll en så hög fart att de måste ha haft lokalkännedom och polisen har bekräftat att man redan på förhand hade fått in information om ett planerat rån.

– Allt vi har tagit upp har skickats vidare till polisen, säger Irene Stangeland vid norska vägverket till TV 2 Nettavisen.

Polisen granskar också mobiltelefontrafik i samband med rånet. Enligt uppgift kontrolleras nu om det går att hitta samtal kopplade till de fyra efterlysta männen.

TIDIGARE ARTIKLAR:

Mattias Lundell