Stor del av bytet i svenska kronor

Rånarna kom också över dollar, euro och danska kronor utöver de norska

NYHETER

Rånarna ska ha kommit över minst 20 miljoner norska kronor.

Men en stor del av pengarna var i utländsk valuta.

Tvåhundra förhör har nu genomförts i jakten på polismördarna.

Stavangerrånet var planerat in i minsta detalj och utfördes med militärisk precision. Det är den norska polisens uppfattning.

Bytet ser ut att ha blivit därefter. Polisen vill inte säga något om omfattningen. Men en källa uppger för VG att värdet var minst 20 miljoner norska kronor.

Bästa tänkbara vis

Nu visar det sig att det var fördelat på bästa tänkbara vis för rånarna.

– Man har tagit stora belopp i svenska kronor, danska kronor, amerikanska dollar och euro vid sidan av de norska kronorna, sa polisinspektör Bjørn Andersen vid en presskonferens på tisdagseftermiddagen, enligt VG.

Det betyder att rånarna inte är bundna till Norge, utan lätt kan få ut sina pengar i länder runt om i världen. Men jakten på de åtta miljonrånarna och polismördarna koncentreras fortfarande på närområdet kring Stavanger.

”Relevanta upplysningar att gå på”

– Vi kontrollerar fortfarande hus, stugor och lägenheter i området. Det har inte givit något resultat. Detta kommer att fortsätta så länge vi har relevanta upplysningar att gå på, säger vice polischef Arne Hammersmark.

Polisen har tagit mot omkring 500 tips och genomfört 200 förhör i jakten på de misstänkta. Och man bekräftar att de huvudmisstänkta fortfarande är delar av den tungt kriminella rånmiljö som tidigare undersökts.

Efterlysningarna av de fyra yrkeskriminella kvarstår också, men det är osäkert hur mycket polisen har att gå på.

Mattias Lundell