Belöning för tips om polismördarna

En miljon norska kronor för information som leder till att rånarna grips

NYHETER

En miljon norska kronor.

Den belöningen utfärdades i kväll för rånarna och polismördarna i Stavanger.

Det är Norsk Kontantservice – som utsattes för det brutala rånet – som nu lägger fram belöningen. Pengarna går till den som ger tips som leder till brotten klaras upp.

Framförallt är alla i dag intresserade av att polismordet klaras upp så snart som möjligt och att de dokumenterat farliga männen grips.

”Mordet måste klaras upp”

– Den stora tragedi som i dag upptar alla i Stavanger är mordet på Arne Sigve Klungland, säger regionchef Marius P. Iván på Norsk Kontantservice (NOKAS) till VG.

– Mordet måste klaras upp. Vi ser dessutom detta som en säkerhetsåtgärd för våra anställda i framtiden.

När rånarna slog till mot NOKAS tidigt på måndagsmorgonen fanns 35 anställda på plats i lokalerna. Ingen av dem skadades, men flera chockades svårt när rånarna krossade fönstren och stormade in.

Företaget har liksom polisen undvikit att lämna ut uppgifter om bytets värde, men VG:s källa har satt summan till minst 20 miljoner norska kronor.

Brutalitet och hänsynslöshet

Vid en presskonferens tidigt på tisdagskvällen sa Marius Iván att företaget först och främst har koncentrerat sig på att ta hand om de anställda. Dessa fick på nära håll se den brutalitet och hänsynslöshet som nu chockar Norge.

Fyra av dem stod i kontoret när rånarna vräkte sig in i lokalen. De lyckades dock springa undan i en annan del av lokalen och samtliga anställda slapp komma i direkt kontakt med rånarna.

– Det har varit tufft och det är chockerande, men vi har blivit väl omhändertagna av hjälpapparaten, säger avdelningsdirektör Kirsti Mauritzen, som inte var på arbetet när rånarna slog till.

TIDIGARE ARTIKLAR:

Mattias Lundell