Polisen sprängde estnisk bordelliga

Unga kvinnor sålde sex runt om i Stockholm

NYHETER

Flera unga kvinnor har förts med de stora färjorna från Estland för att prostituera sig i Stockholm.

Två män och en kvinna har anhållits misstänkta för sexhandel.

Foto: MAGNUS WENNMAN
Omfattande sexhandel I det här huset på Östermalm misstänker polisen att de unga estniska kvinnorna sålde sex.

Polisen i Stockholm har sedan en tid spanat på flera adresser i Stockholm för att kartlägga sexhandeln. Lägenheter som använts som bordeller finns bland annat på Östermalm, i Vasastan och i en söderförort.

Fann handeldvapen

Tidigt i tisdags morse anhölls en 25-årig kvinna på Östermalm i sin frånvaro. Hon är misstänkt för grovt koppleri och människohandel för sexuella ändamål.

Samtidigt gjorde polisen en husrannsakan på en annan het Östermalmsadress där prostituerade unga kvinnor ska ha tagit emot sexköpare. På en annan adress hittade polisen handeldvapen och rånarluvor. Två estländare, 26 och 40 år, är också anhållna för grovt koppleri. De misstänks ha agerat som hallickar.

Citypolisens spanare kartlägger nu hur kvinnan och de två männen har arbetat. Mycket känns igen från bordellmamman Theresa Lilius verksamhet i Stockholm. När polisen slog till mot hennes bordellverksamhet hittades dagböcker och ett register över sexköpare.

Åtta personer greps

I samband med den nya razzian mot flera adresser greps åtta personer, som dock släpptes efter identifiering.

Flera av de unga kvinnor som har förts över från Estland med färja till Stockholm har i dag polisskydd.

Svensk polis samarbetar nu med sina estniska kollegor och flera personer har gripits även i Tallinn misstänkta som delaktiga i en organiserad sexhandel.

Lennart Håård