Misstänkt koppleri på kändisfest

Arrangörerna kan bli åtalade - utlovade natt med porrfilmsstjärna

1 av 3 | Foto: tommy mardell
TV 4-STJÄRNAN VAR KONFERENCIER Josefine Crafoord, hallåa på TV 4, var konferencier på festen. Hon tycker inte att det var något konstigt med utlottningen. "Det här är inget konstigt, det är en bit på väg mot den internationella krogscenen som exempelvis Paris", sa hon till Aftonbladet i natt.
NYHETER

En svensk porrstjärna lottades i natt ut som första pris på en kändisfest i Stockholm.

Nu riskerar arrangörerna av gayporrfesten en utredning för misstänkt koppleriverksamhet.

- En kille i publiken ska få en underbar natt med vår heta och sexiga porrskådis, sa TV 4:s Josefine Crafoord som var värdinna på scen.

Den stora sexfesten arrangerades på restaurang Göta Källare på Södermalm i Stockholm. Klubben Wonderbar hade bjudit in en rad svenska kändisar till ett releaseparty för gaysexfilmen "American pornstar", en hårdporrfilm med gruppsexscener som visades i lokalen.

I vimlet syntes bland andra SVT:s hallåa Pekka Heino, Lars-Fredrik Svedberg från tv-serien "Fab 5", tidigare ambassadören Sverker Åström, popstjärnan Linda Sundblad från Lambretta och Tobias Kagelind, programledare på TV 3.

"Inget konstigt"

TV 4-stjärnan Josefine Crafoord var värdinna och konferencier.

- Det här är inget konstigt, det är en bit på väg mot den internationella krogscenen som exempelvis Paris. Det är bara mer nischat, sa hon.

Huvudrollen i "The American pornstar" görs av en svensk porrstjärna som är son till en känd direktör.

Aftonbladet var i natt på plats då arrangörerna lottade ut direktörssonen till gästerna på krogen.

Ett tiotal killar och några färre tjejer gick upp på scen för att vinna en helnatt med porrskådisen på Hotel Lydmar i centrala Stockholm.

"Det handlar om sex"

- Det är klart att det handlar om sex. Allt är ett dragplåster för att få hit betalande gäster. Stjärnan ska ge en av gästerna en härlig sexnatt, berättar en av arrangörerna som vill vara anonym.

Vid ett-tiden i natt utsågs en ung man som segrare. Överlycklig förklarade han:

- Jag är med på allt som händer. Om det blir sex så är jag gärna med på det, sa han innan han fick kyssar av porrstjärnan i vip-båset.

David Amberton, klubbfixaren som står bakom Wonderbar, skrattar bara när frågan om sex mellan männen ställs.

- Vad som händer på hotellrummet är helt konfidentiellt, säger han.För att få vara med i utlottningen av natten med porrstjärnan krävdes att gästerna betalade entrén på 100 kronor. Om porrstjärnan hade sex med gästen i natt riskerar arrangörerna en polisutredning för koppleri.

Kan ge fängelse

- Den som förmedlar sexuella tjänster mot betalning kan bli dömd för koppleri, säger Katarina Ringertz, kammaråklagare i Stockholm.

Straffet för koppleri kan bli fängelse i högst fyra år.

Daniel Nyhlén