"Sju civila kineser kidnappade "

NYHETER

BAGDAD

Vågen av kidnappningar fortsätter i Irak.

Sent på söndagen rapporterade kinesiska medier om sju kidnappade kineser i al-Falluja.

Två försvunna tyskar uppges ha dödats, medan en 37-årig britt på söndagen överlämnades till amerikanska och italienska soldater i Nasiriyya i södra Irak, rapporterade tv-stationen al-Jazira.

Åtta eller nio asiatiska lastbilsförare frigavs också på söndagskvällen, sade en maskerad man på ett videoband som visades av al-Jazira.

På söndagen kidnappades sju civila kineser av ''beväpnade män'', uppgav en kinesisk diplomat enligt den statliga nyhetsbyrån Xinhua. De kom in i landet via Jordanien under söndagen och togs sannolikt tillfånga i den oroliga staden al-Falluja. Kina motsatte sig den USA-ledda invasionen och har vägrat sända trupper till Irak.

600 dödsoffer

Den senaste veckans strider med sunnigerillan har koncentrerats till al-Falluja, al-Ramadi och västra Bagdad. Bara i al-Falluja har över 600 irakier dödats, säger sjukhuschefen Rafa Hayad al-Issawi till Reuters.

-Siffran kanske inte stämmer exakt eftersom många familjer har begravt sina döda i trädgårdarna.

Väster om Bagdad sköts på söndagen en amerikansk Apache-helikopter ned och tvåmannabesättningen dödades.

Den amerikanska militärledningen i Bagdad redogjorde också för ytterligare åtta amerikanska dödsfall under veckoslutet, i och väster om Bagdad respektive i Tikrit.

TT/AFP