Bu för bussig busshälsning

Cheferna ogillade chaufförens skylt

NYHETER

En busschaufför, det är en man med glatt humör.

Men var inte så säker på att det uppskattas av cheferna.

Foto: tommy larsson/EK
inte tillåtet Trots att bussen inte var i trafik tyckte cheferna på bussbolaget att skyltningen var opassande.

En chaufför i Eskilstuna skyltade sin buss med Buss & Kram. Men EGE-trafik, som äger bussarna, tyckte det var opassande.

Till för mässor

- Hälsningen är bara till för visningar på mässor och liknande, säger Tommy Silo, depåchef vid EGE-trafiken i Katrineholm till Eskilstuna-Kuriren.

EGE-trafiken kör busslinjen Pulsen mellan Eskilstuna och Vingåker på uppdrag av Länstrafiken. Länstrafiken har en skriven policy som säger att det enda som får stå på skylten är bussens linjenummer och slutstationen, eller "Ej i trafik".

Så att bussen var tom och inte kördes i linjetrafiken när bilden togs spelar ingen roll.

- Om det står något annat på den kan resenärerna bli förvirrade. De kan tro att det var deras buss som precis körde förbi och det skapar förvirring, säger Tommy Silo.

Inga klagomål

Han berättar också att Länstrafiken hört av sig till EGE-trafik vid några tillfällen och hänvisat till policyn. Men vad han vet har aldrig några resenärer klagat.

Samma policy

Connex, som kör bussar i linjetrafik i städer över hela landet, har samma policy för skyltning på sina bussar.

- Det är oerhört viktigt med tydlig skyltning. Undantaget är om man abonnerar våra bussar. Då kan man få välja vad man vill att det ska stå på skylten, säger Mattias Rådström, pressansvarig vid Connex.

Ann Hultman

ARTIKELN HANDLAR OM