Skulle fånga frisbee – störtade i ravin

39-årig man dog efter fall på 25 meter

Foto: Foto: STEFAN ED/SCANPIX
HALKADE NERFÖR BRANTEN Mannen tappade balansen när han skulle fånga frisbeen. Han föll handlöst. Den svåra terrängen gjorde att det tog lång tid för räddningsmanskapet att få upp mannen ur ravinen.
NYHETER

MALMÖ

Paret kastade frisbee med den tioårige pojken.

När mannen skulle fånga den halkade han – och föll ner i en 25 meter djup ravin.

Han avled senare.

Den 39-årige mannen från Åstorp gjorde på annandagen en utflykt till Kopparhatten på Söderåsen tillsammans med sin 30-åriga flickvän och hennes tioårige son.

– Sällskapet befann sig vid utsiktsposten där de kastade frisbee, berättar Sven Eriksson, vakthavande befäl i Helsingborg. När mannen skulle fånga den tappade han balansen och föll handlöst rakt ner i den djupa och branta ravinen.

Vid medvetande

Enligt uppgift klättrade flickvännen nerför stupet och fann mannen svårt skadad. Hon ropade på hjälp och en narkosläkare som befann sig på platsen med sina barn skyndade till. Mannen var då fortfarande vid medvetande.

Samtidigt larmades rädd-ningskårerna i Åstorp, Klippan, Ljungbyhed och Höganäs.

– Den svåra terrängen gjorde att det tog en och

en halv timme innan vi lyckades få upp honom, berättar räddningsledare Bo Skoog.

Med linor förankrade i en terränglastbil vinschades mannen upp på en speciell bår.

Innan man börjat hissa upp båren meddelade narkosläkaren att mannens tillstånd försämrats och att det var bråttom. Mannen hade då fått problem med andningen.

Inre skador

Medicinska insatser gjordes sedan i ambulansen på väg till lasarettet i Ängelholm men mannens liv gick inte att rädda. En timme efter att han kommit till sjukhuset avled han av sina inre skador.

Pelle Tagesson