Madridbombare hotar med nya attacker

Civila kommer att drabbas i heligt krig – budskap på videoband

NYHETER

Terroristerna sprängde lägenheten i luften när de skulle gripas av anti-terroristpolis i centrala Madrid.

Nu har polisen lyckats rekonstruera ett videoband som hittades i lägenheten. På bandet hotar terroristerna Spaniens nya regering med heligt krig. Civila kommer att drabbas.

Terroristerna misstänks ligga bakom bombattentaten som tog 191 människor i Madrid den 11 mars.

Klockan 00.05 den 27 mars spelade de in ett videoband med nya hot, skriver tidningen El Mundo på nätet.

De säger att det är tydligt att regimskiftet i Spanien inte har inneburit några förändringar i landets utrikespolitik. De hotar därför José Luis Zapateros regering med nya attacker.

Fortsätter terrorkriget

– Dödskompaniet och Ansar al-Qaida har tagit beslutet att fortsätta på den inslagna vägen med heligt krig och motstånd, säger terroristerna.

Anledningen till hoten är att Spanien beslutat ha kvar sina trupper i Irak och att man dessutom förstärkt sina trupper i Afghanistan.

– Vi kommer att visa er med era egna medborgare, vi kommer att döda er. Vi kommer att föra kriget till era hus, säger terroristerna.

På banden ser man maskerade terrorister med vapen i händerna.

Sprängde sig själva

Lägenheten där bandet hittades sprängdes i luften av terroristerna när polisen slog till den fjärde april. Flera terrorister och en polis omkom.

På tisdagen kom uppgifter om att ytterligare tre misstänkta för terrorbombningarna den 11 mars gripits. Totalt sitter nu 24 misstänkta i förvar, skriver nyhetsbyrån AP.

Malin Ekmark