INNELISTAN

- med utelistan

NYHETER

1 (2) Promoe

Promoes purfärska "The long distance runner" är nästan så bra så att man börjar grina. Raggahiphop med klyftiga texter som man faktiskt anstränger sig för att verkligen lyssna på. Singeln "These walls don"t lie" är underbar - och representativ för hela skivan. Lyssna på Promoe den här våren.

2 (1) Marit Bergman

Marit Bergmans "Baby dry your eye" borde finnas hemma hos dig vid det här laget. Om inte - köp. Du kommer att bli alldeles lycklig.

3 (7) Amir Chamdin

"No 1 Swartskalle". Ja, indeed.

4 (5) Fredrik Wikingsson

Fredrik och Filip har fått byta plats med varandra för rättvisans skull. Men det spelar ingen roll egentligen, eftersom de är rätt så jättelika.

5 (4) Filip Hammar

"High Chaparall" är hur som helst så skoj, så skoj. Ha på Femman på tv:n på måndag, 21.55.

6 (6) Petter

Om någon vecka kommer albumet. Håll till godo med trubadurskallens "Balladen om Fredrik Snortare och Cecilia Synd" så länge.

7 (9) Vanna Rosenberg

"Kvarteret Skatan" rullar fortfarande. Vanna och de andra är himla roliga, varje onsdag i SVT2 klockan 21.30.

8 (NY) Matte Lindström

"Här i vårt kvarter" är bra svensk hiphop. Knäpp på ZTV och hoppas på att pricka in Matte och de andra grabbarna i Fjärde världen.

9 (NY) Patrik Axelsson

Rockpartys orförande förtjänar lite kred för att Hultsfred har grymt bra artister klara redan nu. Vad sägs om Morrissey, Alicia Keys, PJ Harvey och The Roots?

10 (8) Lena Ph

Lena ryker snart från listan, men förhoppningsvis kommer hon snart igen när hon har sopat banan med turkarna och de andra i Istanbul.

Utelistan

1 Nadya Shadab

Bachelor-Nadja skrev en debattartikel i Aftonbladet förra veckan. Och var inte det en surrealistisk upplevelse, ja då vet jag inte. Artikeln handlade om Nadyas alla uppvaktande män och var alltså ingen kandidat till August-priset.

2 Sara Löfgren

Jag vet att alla älskar Sara Löfgren, men jag tycker hennes "askungesaga" börjar bli astjatig. Så stäm mig.

3 Tommy Gullbo

Marknadschefen för Hästens sängar ångrar att de sponsrade "Big Brother", på grund av allt sex och all sprit. Hm... "BB" har gått i ett par säsonger nu. Är det möjligtvis någon som har svårt för att fatta?

ARTIKELN HANDLAR OM