Smygfilmade flickor på skoltoalett

35-årig man misstänkt för sexuellt ofredande

NYHETER

Piteå

När en tonårsflicka på Strömbackaskolan i Piteå besökte flicktoaletten upptäckte hon en kamera, dold under pappershanddukar i papperskorgen, som spelade in vad som hände på toaletten.

Kameran var riggad på ett sådant sätt att hela toalettrummet täcktes in. För att avslöja vem som var ägaren, gömde flickan kameran och satte sig på en bänk utanför toaletten, för att vänta skriver Norrbottens-Kuriren.

En man i 25-35-årsåldern, som stått gömd bakom dörren i en handikapptoalett i närheten, gick då in på den toalett där kameran var.

När han inte hittade kameran gick han till angrepp mot flickan, beskyllde henne för att ha stulit kameran och försökte leta igenom hennes väska. När en annan elev närmade sig valde han att snabbt avlägsna sig och gick mot utgången.

Tilltaget polisanmäldes och flickan kunde ge ett detaljerat signalement. Under en bildkonfrontation kunde flickan peka ut mannen.

Vid polisförhör erkände mannen att han gömt kameran på flicktoaletten, eftersom han hoppats att få se någon naken tjej. Den 35-årige mannen är tidigare dömd för sexbrott och är nu misstänkt för sexuellt ofredande.

TT