Misstänkt terrorist gick själv till polisen

NYHETER

MADRID. En 24-årig bosnier med anknytning till Sverige som varit efterlyst misstänkt för inblandning i terrorattentatet i Madrid, överlämnade sig till spansk polis sent på fredagskvällen.

Mannen kom på fredagskvällen till flygplatsen Barajas i Madrid med ett KLM-flyg från Amsterdam och greps omedelbart av civilklädd polis.

24-åringen misstänks ha kopplingar till Fouad El Morabit, en av de misstänkta för terrorattentatet där 191 människor dödades och som skyllts på marockanska islamistiska extremister.

Var i Sverige

Men under besöket hos en vän i Sverige gav mannen en intervju i den Sarajevobaserade tidningen Dnevni Avaz, där han hävdade att han var oskyldig.

Han berättade att han fått höra anklagelserna mot honom i medier och uppger att han varit i Sverige vid tidpunkten för terrorattacken.

Hittills har 18 personer gripits i anslutning till Madridattacken. Tidigare på fredagen grep de spanska myndigheterna tre personer, en marockan, en egyptier och en saudier, som misstänks ha varit inblandade i attentaten.

TT-AFP