Beckhams sex-sms ett lyft – för Ericsson

Men för Nokia pekar kurvorna neråt

Foto: sky one
ÄLSKARINNAN VISADE MOBILEN I TV David Beckhams före detta personliga assistent Rebecca Loos berättade i torsdags om sin sexaffär med fotbollsstjärnan i ett brittiskt tv-program. Då visade hon upp en Sony Ericsson-telefon för publiken.
NYHETER

Här är bilden som får Ericsson att jubla – och Nokia att darra.

David Beckhams älskarinna Rebecca Loos visar stjärnans sex-sms i sin Ericsson-telefon.

Plötsligt är svenska telefoner glödheta – och finländska iskalla.

Sony Ericsson tar kommandot i telekomindustrins egen finnkamp. I går presenterade Nokia en kvartalsrapport som fick aktien att falla tungt. På måndag är det Sony Ericssons tur att lägga fram sin kvartalsrapport och enligt Dagens Industri kommer den att visa att bolaget överträffat budgeten på de flesta marknader i Europa.

”Går mycket bra”

Peter Bodor, presschef på Sony Ericsson, vill inte avslöja vad rapporten innehåller men bekräftar att det går bra för företaget.

– Sverige är ett av de länder vi går bäst i, säger han.

– I Hongkong och en del andra asiatiska länder går vi också mycket bra. Särskilt T610 som blivit en av de mest säljande kameratelefonerna överhuvudtaget.

En av dem som använder T610 är Rebecca Loos, älskarinna och tidigare assistent åt fotbollsspelaren David Beckham. I torsdags framträdde hon i brittisk tv och höll då upp telefonen framför ögonen på tv-publiken.

Gratisreklamen kom försent för att ge avtryck i kvartalsrapporten som kommer på måndag, men den förstärkte den exklusiva image som Sony Ericsson satsat på.

– T610 var en brytningspunkt för oss. När vi startade företaget för tre år sedan valde vi medvetet att göra telefoner i det högre prissegmentet, säger Bodor.

Skjuts på börsen

– Vi finns inte i de allra lägsta lågprissegmenten där bland annat Nokia har modeller. Att göra billiga telefoner är tacksamt när man vill bygga volymer, men det är svårt att få marginaler.

Om Sony Ericssons kvartalsrapport överträffar förväntningarna kan det ge Ericssonaktien skjuts på börsen.

– Sony och Ericsson äger hälften var av Sony Ericsson. Men eftersom Ericsson är mindre än Sony märks ett positivt resultat för Sony Ericsson förmodligen mest på Ericssonaktien.

Tidigare artiklar

Johan Taubert