Attack mot Mona Sahlin

Ministern överfallen vid möte i Norrköping

Foto: FOLKBLADET
DRAMA på Folkets hus Mannen frågade: Är du Mona Sahlin? När ministern svarade ja utbröt tumultet. Enligt uppgift ska ett slag varit så hårt att Mona Sahlin fick ett blåmärke.
NYHETER

Mona Sahlin attackerades under besöket på Folkets Hus i Norrköping.

En okänd man trängde sig fram.

– Är du Mona Sahlin, frågade han.

Därefter gav han henne ett hårt slag, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Attacken skedde i torsdags då demokrati- och integrationsministern Mona Sahlin, 47, besökte ABF i Folkets Hus i Norrköping för att presentera regeringens vårbudget.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kom en okänd man fram till henne och frågade om hon var Mona Sahlin. När svaret var "ja" blev mannen aggressiv.

Blåmärke

I tumultet som bröt ut gav mannen Mona Sahlin ett slag på axeln. Enligt en obekräftad uppgift ska slaget ha varit så kraftigt att Mona Sahlin fick ett blåmärke.

Av allt att döma skedde attacken efter det att mötet på Folkets Hus avslutats. Ingen av de deltagare som Aftonbladet varit i kontakt med har lagt märke till någon aggressiv man eller sett Sahlin bli attackerad.

Incident

Mona Sahlin vill inte berätta om attacken, men via Jan Larsson, 37, presschef hos statsminister Göran Persson på statsrådsberedningen, bekräftar hon för Aftonbladet att hon attackerats.

– Mona kan bekräfta att det varit en incident, men hon vill inte kommentera händelsen över huvudtaget, säger Jan Larsson.

Varför vill hon inte det?

– Det får ni fundera på själva varför man väljer att förhålla sig till hot och händelser på det här viset.

Polisen i Linköping har hört talas om händelsen.

– Det snackas om att det skulle ha varit något ofredande av Mona Sahlin, men det ligger i sådana fall hos Säpo, säger William Ring, vakthavande befäl i Linköping.

Kritik mot Säpo

Säpos ledning vill dock inte kommentera händelsen.

Sedan mordet på Anna Lindh har Säpo kritiserats för att deras bevakning av statsråden inte varit tillräcklig.

Tidigare artiklar

Johan Taubert, Katrin Krantz