Explosion i höghus i Moskva

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP
Den kraftiga explosionen i niovåningshuset i nordöstra Moskva orsakades troligen av en gasläcka.
NYHETER

MOSKVA

En explosion sannolikt vållad av en gasläcka skakade på söndagen bottenvåningen i ett niovåningshus i nordöstra Moskva, meddelade polisen i den ryska huvudstaden. Minst 20 människor skadades, bland dem minst tre barn.

Enligt polisen och flera nyhetsbyråer inträffade explosionen i en förläggning för vietnamesiska medborgare. Glasrutor trycktes ut, kringliggande byggnader skakade och panik bröt ut bland de boende i huset.

-Det var en kraftig explosion men inget terrordåd. Det var gas, sade en polistalesman.

Förskräckta och chockade hyresgäster gick omkring utanför byggnaden och försökte undvika att trampa på det glassplitter och de förvridna metalldelar som slungats ut vid explosionen. En stark gaslukt låg över området, berättade vittnen på platsen.

Gasexplosioner är vanliga i de gamla ryska bostadskvarteren från sovjettiden, men efter de självmordsbombningar som inträffat på flera håll i Ryssland de senaste månaderna - och av Moskvaregeringen skyllts på tjetjenska rebeller - är alla kraftigare smällar nog för att skrämma upp folk. Det senaste stora attentatet i Moskva inträffade i början av februari. En bomb på ett fullsatt tunnelbanetåg dödade då ett 40-tal passagerare.

TT-Reuter