Presideath of USA

Krigets ansikte Kollaget på döda amerikanska soldater som gemensamt bildar ansiktet av president Bush, är filmaren Michael Moores senaste inslag i debatten mot kriget i Irak. Montage: www.michaelmoore.com Bilden kommer ursprungligen från sajten www.antiwar.com (http://www.antiwar.com/photos/perm/bush-puzzle.jpg)
NYHETER

NEW YORK

Filmaren Michael Moore fortsätter sina hätska angrepp på president Bush.

Nu ger han Bush skulden för de över 700 dödade soldaterna.

I går fortsatte dödstalet att öka i Irak efter nya våldsamheter. USA rapporterade ytterligare elva döda amerikanska soldater.

Därmed har dödstalet passerat 700, varav 504 dödats i strider, uppger CNN. Antalet döda irakier är mångdubbelt större. I USA är det känsligt med unga män och kvinnor som kommer hem i kistor. President Bush kan mycket väl förlora valet den 2 november av den anledningen.

Michael Moore, känd för filmen ”Bowling for Columbine” och böcker som ”Dumma vita män”, drar nytta av detta i sitt senaste angrepp mot presidenten – en man vars åsikter han starkt ogillar.

På www.michaelmoore.com är det första som möter besökaren ett kollage på döda, amerikanska soldater och George W Bushs ansikte. Bilden publicerades ursprungligen på http://www.antiwar.com/ av Joe at American Leftist.

På hemsidan ger han sig också på Bush för hans senaste presskonferens.

Kalkonfarm

– Han pratar fortfarande om massförstörelsevapen. Denna gång på Saddams kalkonfarm. Kalkon, verkligen. Tydligen tror Vita Huset att det finns tillräckligt många idioter i de 17 osäkra delstaterna som kommer att köpa detta. De har att vänta sig en kalldush, skriver Moore.

I ännu ett bakslag för Bush meddelade Spaniens premiärminister Jose Luis Rodriguez Zapatero att landet kommer att dra bort sina soldater ”snabbast möjligt”.

Fler döda

L. Paul Bremer, USA:s civila befälhavare i Irak, sa i natt också att Irak inte är redo att stå för säkerheten i landet den 30 juni, då makten ska överlämnas till – någon.

Alltså är fler döda soldater att vänta – och fler kalldushar för Bush.

Fredrik Virtanen