Silvia sladdade av banan

1 av 4
DEPÅSTOPP Prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och Carl Philips flickvän Emma Pernald pustar ut efter några varv på banan.
NYHETER

Timmarna före vansinnesfärden hade kungafamiljen en privat racertävling .

Drottning Silvia gasade på så att hon körde av banan.

Varje år hyr kungen i största hemlighet Gelleråsbanan i Karlskoga för att åka snabbt med prins Carl Philip. Men i år var hela familjen och kungabarnens respektive på plats.

- Det här är ett sätt för kungaparet att visa att de accepterar barnens pojk- och flickvänner. Den senaste tidens skriveriet om att kungen inte godtar Victorias förhållande med Daniel Westling har väckt stor irritation inom kungafamiljen, säger en initierad källa.

Gasen i botten

Sällskapet anlände redan vid 07-tiden i går morse och var sedan på banan ända tills solen gått ner. De körde go-cart, Porsche och STCC-Volvo.

Victoria körde ikapp med sin Daniel , Carl Philip jagade flickvännen Emma Pernald och Madeleine förföljde pojkvännen Jonas Bergström i kurvorna.

- Men det var Silvia som hade roligast. Oj, så det gick undan när hon tryckte gasen i botten. Vid ett tillfälle sladdade drottningen rakt ut i gräset, berättar ett ögonvittne.

Familjen åt lunch på banans restaurang Pit stop café. Under hela dagen guidades de av Jan "Flash" Nilsson, en av landets bästa STCC-förare.

Snabbast på banan var utan tvekan Sveriges nya motorprins, Carl Philip.

Licens för att köra

- Med ett stort leende körde han om kungen gång på gång, berättar Aftonbladets uppgiftslämnare.

- Carl Philip har debutantlicens och rätt att köra de flesta racerbilar i Sverige, säger Sven Berggren, presschef på STCC.

Victoria och hennes Daniel hade också en egen uppgörelse på banan. Landets blivande regent fick känna sig besegrad av grabben från Ockelbo.

Vickan och Daniel har kul ihop - och planerar för ett liv tillsammans.

- Det är bara en tidsfråga innan de förlovar sig, säger en av parets vänner.

Daniel Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM