Robinson-Robban hörd om våldtäkt - anmälde kvinnan

"Anklagelsen har gjort att jag inte kan jobba"

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
BERÄTTAR ALLT Klockan halv ett igår kom Robert Andersson och hans advokat Per E Samuelsson till polishuset i Stockholm för att höras av ditrest polis från Östersund. - Vi kommer att berätta precis vad som har hänt, sa advokat Per E Samuelsson.
NYHETER

Robinson-Robban Andersson, 30, har polisanmält kvinnan som anklagar honom för våldtäkt.

- Det här känns för djävligt, säger han.

"Robban" är upprörd.

Igår hördes Robert Andersson av polisen om den misstänkta våldtäkten i Hammarstrand. Samtidigt lämnade han in en polisanmälan om falsk tillvitelse, den åtalspunkt som är aktuell när någon har lämnat in en falsk polisanmälan.

- De här anklagelserna har gjort att jag inte kan jobba, och nu måste jag vänta i flera veckor innan den tekniska bevisningen är klar. Det känns för djävligt, säger Robert Andersson.

DNA-prov från lakan

Chefsåklagare Sune Andersson från Östersund kommer att ta del av polisens förhör med Robert Andersson tidigast i morgon.

- Om han säger samma sak i förhör som han har sagt till medierna så blir det naturligtvis extra intressant med den tekniska bevisningen, säger han.

Polisen i Östersund har beslagtagit lakan från det hotellrum där Robinson-Robban bodde. Igår tog polisen DNA-prov som ska matchas med proven från lakanen.

Våldtäkten ska ha ägt rum på ett hotell i Hammarstrand i Jämtland den 10 april. Robinson-Robban arbetade som gästbartender. Sedan han hade slutat följde den 19-åriga kvinnan med till hans hotellrum.

Helt olika versioner

Sedan går versionerna om vad som hänt helt isär.

Den 19-åriga kvinnan har i polisförhör berättat att Robert Andersson våldtog henne.

Robert Andersson medger att han gav kvinnan en kyss, men säger att han backade när hon med en gång tog av sig sina kläder.

- Min klient har valt att inte kommentera det här ytterligare i media, säger den 19-åriga kvinnans advokat Cilla Lindahl.

Katrin Krantz