Hade sax i magen i månader

Pat: Det var traumatiskt och väldigt smärtsamt

1 av 2 | Foto: REUTERS/MEDIAKOO
Pat Skinner tjatade till sig en röntgen efter långvariga smärtor, som börjat efter en operation. Orsaken till lidandet var en vass, 17 centimeter lång sax.
NYHETER

Pat Skinner hade ont i magen efter operationen.

När hon efter 18 månader blev röntgad visade bilderna att läkarna glömt en lång sax i hennes kropp.

- Det var som en mardröm, säger hon.

För snart tre år sedan genomgick Pat Skinner, 69, en operation på St George Hospital i Sydney, Australien. En del av hennes tjocktarm opererades bort och ingreppet gick bra.

Men smärtan efter operationen vill inte ville ge med sig. Pat Skinner vände sig till sjukhuset som svarade att hon snart skulle bli bra, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Till slut lyckades hon dock tjata till sig en röntgenundersökning. Den visade att läkarna lämnat en 17 cm lång kirurgsax i hennes mage.

- Det var som en mardröm att se saxen uppe på skärmen. Det var väldigt, väldigt traumatiskt och extremt smärtsamt, säger Pat Skinner till tv-stationen Sky News.

Planerar stämning

Pat Skinner planerar nu att stämma sjukhuset. Samtidigt har sjukhuset kontaktat sina advokater som förbereder sig på en domstolstvist, skriver nyhetsbyrån AP.

Händelsen rapporterades till hälsovårdsmyndigheterna, men varken kirurgen eller någon annan på sjukhuset fick disciplinstraff.

- Vi har ingen annan förklaring än den mänskliga faktorn. Under mina år på sjukhuset har vi utfört ungefär 40 000 operationer, och det här är första gången något liknande inträffar, säger sjukhusdirektör David Pearce till radiostationen 2GB.

Olle Castelius