Kvinna våldtogs vid motionsspår

Lämnades sedan bunden i skogen

NYHETER

En 25-årig kvinna attackerades och våldtogs på onsdagseftermiddagen av en man när hon var ute och gick i ett motionsspår i ett skogsparti vid Rösjön i Sollentuna, norr om Stockholm.

- Hon blev under hot insläpad i skogen. Där blev hon våldtagen och sedan bunden, säger Lars Grönskog, informationsansvarig vid Norrortspolisen, till TT.

Han säger att när kvinnan gick i spåret smög sig mannen upp bakom henne. Efter våldtäkten lämnade mannen, som uppges vara i 30-35-årsåldern, kvinnan bunden i skogen. Hon lyckades dock ta sig loss och fick hjälp av en bilist på Danderydsvägen.

- Hon är på sjukhus. Hon har inga andra fysiska skador förutom de som våldtäkten givit. Jag vet inte hur hon mår psykiskt, men det kan man väl tänka sig, säger Grönskog.

Han uppgav strax före klockan 16.00 på eftermiddagen att flera polispatruller samt en polishelikopter letade efter mannen i området, men att ingen misstänkt var gripen.

Vittnen har sett misstänkt

I samband med att kvinnan kom ut ur skogsdungen och ropade på hjälp har flera vittnen sett en misstänkt man lämna samma dunge. Han gick då västerut, i riktning mot bostadsområdet Edsberg.

  Vid 17-tiden hade polisens patruller och helikopter avbrutit de direkta spaningarna efter gärningsmannen.

  - Nu har vi övergått till att förhöra de här vittnena, säger Lennart Nordén, vakthavande befäl vid polisen i Stockholms län, till TT.

  Den misstänkte våldtäktsmannen uppges vara cirka 170 centimeter lång, ha kort mörkbrunt hår och var vid händelsen klädd i blå träningskläder.

  Polisen kompletterade senare signalementet med att gärningsmannen har helskägg.

  En tipstelefon har inrättats av polisen för att få allmänhetens hjälp.

Delgavs misstanke

En 34-årig man sitter sedan tidigare häktats för ett våldtäktsförsök i Farsta i södra Stockholm den 11 april. På onsdagen delgavs han också misstanke om en brutal våldtäkt i Täby, som liksom Sollentuna ligger norr om Stockholm, den 3 april.

- 34-åringen nekar till båda händelserna, säger kammaråklagare Cecilia Cassmer till TT.

Polisens signalement på våldtäktsmannen

TT