Michael Jackson åtalad för sexbrott

Och nu kommer ytterligare anklagelser om övergrepp

NYHETER

Los Angeles

Efter flera veckos förhör har nu en åtalsjury har väckt åtal mot popstjärnan Michael Jackson för sexuella övergrepp på en ung pojke.

Michael Jackson greps i november i fjol, misstänkt för sexuella övergrepp på en 12-årige pojke. Den cancersjuke pojken och hans tre år yngre bror har intervjuats av en psykolog om sina upplevelser.

Enligt ABC News säger brodern att superstjärnan bjöd dem på vin och att hans storebror vid minst två tillfällen blev helt utslagen.

Jackson ska ha utnyttjat detta och tafsat på pojken. Psykologen har även berättat för polisen att bröderna beskrivit hur Michael Jackson stått naken framför dem när de kollat på tv.

Popstjärnan förnekar beskyllningarna. Han säger att allt är ''en stor lögn'' och ett försök att pressa honom på pengar.

Inför rätta nästa vecka

Men den 30 april ställs han inför rätta, rapporterar tv-kanalen MSVBC och hänvisade till källor hos polismyndigheten i kommunen Santa Barbara i

Kalifornien.

Enligt Los Angeles Times ska också Jacksons tidigare assistent Frank Tyson ha hotat att döda lillebrodern till den 12-årige pojken.

Tyson och misstänks nu för stämpling och förhindrade av rättvisan.

En advokat till två av medarbetarna har sagt att de vägrat komma till åtalsjuryn som utrett anklagelserna mot Jackson. Både en åklagare i målet och Jacksons jurister har vägrat kommentera uppgifterna.

Ytterligare anklagelser

Polismyndigheten i Los Angeles meddelade i måndags att den börjat undersöka påståenden om övergrepp på en pojke för 15 år sedan. Uppgiften lämnades till polisen av åklagare i mars.

En annan ung pojke, 13-årige Jordie Chandler, som anklagat Jackson för liknande brott, lyckades för några år sedan göra upp med Jackson utanför domstolen och fick då 20 miljoner dollar för att dra tillbaka anklagelserna.

Tidigare artiklar

TT-AFP , Anna-Marie Carnhede

ARTIKELN HANDLAR OM