Swoon saknar själ

Och inte blir det bättre av de vidbrända musslorna

1 av 2 | Foto: Foto: börje thuresson
Här krävs ett riktigt lyft!
NYHETER

?+

Swoon

Humlegårdsgatan 14. Tel:

664 55 35. Öppet: Mån-tors 11.30-00.00, fre - lör 11.30-01.00, söndag stängt. Stöl: 48 kronor. Varmrätt: 180-240 kronor.

I gamla Q-Lounges lokaler på Humlegårdsgatan har det öppnat en ny krog med barhäng som försöker ta upp kampen om den partysugna publiken kring Stureplan. Men de helgkvällar Matombudsmannen varit på plats verkar den uppgiften inte gå något vidare av de tomma platserna att döma.

Troligtvis beror det på att "Swoon" är ett ställe med identitetsproblem. "Swoon" saknar helt enkelt själ.

Från utsidan signalerar loggan ett hak med asiatiskt koncept men på menyn bjuds en ganska tråkig och omodern cross-overmat. Samtidigt gör inredningen anspråk på att vara så där lite trendigt vräkig med vita skinnsoffor och mörka träbord.

Förvirrade hugger vi in på maten. Grillade pilgrims musslor med vichysoisse (141 kr) låter ju ändå rätt lovande. Ledsamt nog blir vi gruvligt besvikna. In kommer en tallrik med ett spett vidbrända musslor och en klumpig soppa som nästan smakar pulver. Hur kocken kan släppa ut den här rätten i matsalen är en gåta.

Carpaccion för 136 kronor är dock okej men bjuder inte på någon smaksensation utan är rätt förutsägbar.

Huvudrätterna fokuserar på kött och det finns bara en fiskrätt, inget för vegetarianer. Även här märks bristen på ambition i köket. Rådjurssadeln är dränkt i någon slags blåbärssylt och till detta serveras ett intetsägande potatismos som går under namnet puré. 216 kronor är knappast rimligt för denna rätt. Bättre är ryggbiffen för 221 kronor där köttet är fint men tillbehören skulle behövt bättre kryddning.

Nej, skärpning! För de här priserna borde gästerna kunna förvänta sig betydligt mer. Ska "Swoon" överleva i krogdjungeln måste både kock och servering lyfta sig åtskilliga snäpp.

Matombudsmannen