Här är veckans hetaste kändisar

Beckham dominerar
- men kungen är på väg att köra om

NYHETER

David Beckham håller förstaplatsen i ett fast grepp för fjärde veckan i rad. Men kungen har lagt sig i omkörningsfil och är nu hack i häl på fotbollsikonen. Det framgår av Kändistoppen, listan över veckans hetaste nyhetsprofiler.

Kändistoppen baseras på data från webbspelet Spotlight, som går ut på att förutse vilka kändisar som kommer att synas mest i Aftonbladet. Varje kändis får poäng beroende på hur ofta och mycket hon eller han syns i tidningen. Mer än 400 aktuella namn finns i spelet - både svenska och internationella kändisar, och nya tillkommer hela tiden. Varje vecka tar vi tempen på Kändissverige, genom att ta fram listor på vilka som synts mest i spalterna.

På förstaplats återfinner vi återigen David Beckham, vars otrohetsaffär med Rebecca Loos fick nytt bränsle den gångna helgen, då han offentligt erkände att han verkligen haft en affär med sin assistent - dessutom på hustrun Victorias 30-årsdag.

Hack i häl kommer dock kungen, som verkligen ligger i vinnarhålet just nu. Efter att ha rastat sin gula Porsche på E4.an väster om Stockholm har han fått upp farten rejält också på Kändistoppen. Kung Carl Gustaf är på väg att köra om - och det går minst i 160...

Veckans verkliga bedrift står dock Bingolotto-veteranen Leif "Loket" Olsson för. I söndags gjorde han comeback i programmet efter fem års frånvaro, sparkade de inbokade popbanden - och sålde fler lotter än på nånsiin hittills under den katastrofala Bingolotto-säsongen. "Loket" har fått upp ångan, vilket visar sig genom en sensationell förstaplats på veckans Kändistoppen. Och snart är Bingo-Berra tillbaka...

Resten av veckans Kändistoppen innehåller kungligheter som kronprinsessan Victoria och hennes pojkvän Daniel Westling, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip. AIK:s sparkade tränade lyckades ta sig upp på en niondeplats, medan Victoria Beckham lämnat rampljuset och rasat ner på en tiondeplats (jämfört med förra veckans tredjeplats).

Kändistoppen - hela listan

Nyheterna som gav poäng

Några av veckans artiklar ur Aftonbladet som gav kändispoäng.

Vill du också spela Spotlight?

Köp en "aktieportfölj" med Sveriges hetaste kändisar - och vinn fina priser!

Göran Fröjdh