62-åring ihjälslagen på fjällsjö

Mannens fiskepartner gripen för dråp

NYHETER

De två männen – 62 och 39 år – hamnade i bråk under fisketuren.

Timmar senare hittade en skoteråkare den äldre mannen död på fjällsjön Kåbtåjaure.

Den yngre mannen har nu anhållits för dråp.

Tidigt på lördagen larmade en skoterförare polisen om det mystiska dödsfallet. Han berättade att han hittat en man liggande död bredvid sin skoter på fjällsjön Kåbtåjaure.

Trakten är i det närmaste obebodd, men besöks av många turister under skotersäsongen. Polisen hade först svårt att nå nära norska gränsen, väster om Kebnekajse. Med hjälp av en militärhelikopter lyckades man dock ta sig fram till platsen.

Mannens skador gjorde att polisen snabbt fattade misstankar om att han bragts om livet. Misstankarna riktades då mot hans fiskepartner – och under lördagskvällen togs en 39-årig in.

I förhören berättar 39-åringen att de två åkt till sjön för att fiska. Under kvällen dracks det alkohol och männen hamnade i bråk.

Polisen vill inte säga vad bråket gällde eller hur mannen dödades. Enligt uppgift till aftonbladet.se uppstod dock handgemäng och några vapen har inte använts.

I förhören har 39-åringen bekräftat flera delar av berättelsen och något motiv kvarstår inte för polisen att utreda. Mycket tyder på att det handlar om ett bråk som gått överstyr och mannen sitter nu anhållen för dråp.

Aftonbladets källor beskriver mannen som trevlig, social och med många vänner. Han vistades ofta i området under vårarna.

Mattias Lundell, Sara Milstead