Gabriel räddad upp ur brunnen

1 av 2 | Foto: JENS MAGNUSSON
REV UPP SÅR I FALLET En av kranarna på brunnens insida rev upp ett stort sår på sidan av Gabriels bröstkorg. Pappa William Koukis tog Gabriel till Astrid Lindgrens barnsjukhus där han fick stanna över natten.
NYHETER

Treårige Gabriel Koukis lyckades tillsammans med sin tvåårige kusin Tallal Saad lyfta bort det lätta locket till en brunn vid en lekplats i Älvsjö i södra Stockholm.

Han föll handlöst rakt rakt ner i den mer än två meter djupa brunnen.

- Jag såg vad de gjorde men jag hann inte fram för att stoppa dem. Det gick väldigt fort, säger Gabriels mamma Najwa Saad.

Rev upp sår i sidan

Brunnen var inte vattenfylld men där finns olika kranar och rör. En av kranarna rev upp ett stort sår på sidan av Gabriels bröstkorg.

- Han hängde upp och ner och vi fick lyfta upp honom i benen, säger Tallals mamma och Gabriels moster Samar Saad.

Hon står och tittar på brunnen och håller hårt i Tallal. Han vill inte gå nära brunnen.

Brunnslocket är inte tjockare än en halv centimeter, det är lätt. Det är försett med ett gångjärn. Det är sönder. Det ska vara låst. Låset är sönder.

- Det har varit sönder i flera månader, säger pappa William Koukis. Han har åkt till Astrid Lindgrens barnsjukhus med Gabriel. Han fick stanna över natten för observation.

Efter olyckan kom Stockholms gatukontors jour dit och lade fyra stora stenar på brunnslocket och ställde också dit två varningsskyltar.

Sms-tips

Per-Iwar Sohlström

ARTIKELN HANDLAR OM