Biltjuven föll i dyngpölen

NYHETER

Biltjuven hade en skitdag.

När han letade bränsle till sitt stulna fordon föll han ner i en gödselbrunn - och var nära att drunkna.

Foto: JANNE STRÖMSTEN
här hamnade tjuven Morgan Karlsson visar var tjuven kanade ner i gödselbrunnen på sin jakt efter diesel till den stulna bilen.

Det började med att den 30-årige mannen stal en BMW av nyare modell i Linköping. Efter kuppen satte han högsta fart mot Åtvidaberg och söder ut mot Gamleby. Men bilens ägare bevittnade flykten och polisen kopplades in.

Tjuven siktades

- Vi hade fått ett tips om en liknande stöld veckan innan och vi misstänkte att det rörde sig om organiserad brottslighet, någon tjuv som gäckade oss, säger Kent Andersson, vakthavande befäl i Kalmar.

Framåt morgonen fick man ett tips. BMW:n hade siktats norr om Vimmerby. Men när polisen kom dit hade biltjuven försvunnit.

Det visade sig senare att han tagit sin tillflykt till en bondgård. Där hade han troligen letat efter diesel för att kunna fortsätta sin färd.

Men han gjorde ett grovt misstag. Brunnen innehöll inte bränsle utan gödsel.

I bara kalsongerna

Mannen ramlade i och lyckades bara med nöd och näppe ta sig upp. Illaluktande och dyngsur tog han av sig kläderna och la sig att sova i bilen.

När bilen så småningom hittades efter tips från boende i området låg tjuven och frös i bara kalsongerna. I dag har bilen återbördats till sin ägare och biltjuven sitter anhållen.

- Men han har väl redan fått sitt straff, säger Kent Andersson.

E-post-tips

Sara Milstead

ARTIKELN HANDLAR OM