Brinnande kvinnolik hittat i Mölndal

Upptäcktes vid släckning av brinnande vass

NYHETER

Räddningstjänsten i Göteborg hittade i eftermiddag ett brinnande kvinnolik i vassen vid Balltorpsån i Mölndal.

Kroppen var delvis sönderbränd.

Polisen har ingen misstanke om brott.

Klockan 12.45 på söndagen larmades räddningstjänsten till en gräsbrand vid ett större vassområde nära Balltorpsån i Åby i Mölndal. På plats konstaterades snabbt att branden inte var särskilt omfattande.

Trodde det var skyltdocka

Mitt under släckningsarbetet gjordes det makabra fyndet. Brandmannen trodde först att det låg en sönderbränd skyltdocka i det leriga diket mitt bland fjolårsvassen. Men när han tittade närmare såg han att det var en människa.

– Det var ganska chockartat, säger en brandman till aftonbladet.se.

En rökdykare släckte omedelbart den brinnande kroppen och området bredvid. Så snart det var klart drog man sig tillbaka och kontaktade polisen.

Polisen inledde en brottsundersökning och skickade omedelbart en patrull och flera tekniker till platsen. I eftermiddag gick de metodiskt igenom området och en rättsläkare kallades in för att granska kroppen.

– Kroppen var ganska svårt bränd. Det går inte att säga så mycket om klädseln, säger en av polisens tekniker.

Efter undersökningen konstaterade polisen på söndagskvällen att man inte misstänker brott. En obduktion ska nu ge svar på hur kvinnan dött.

Regnade på förmiddagen

Kvinnan låg i ett område som ofta drabbats av gräsbränder. Men förmiddags regnade det i området och det är blött i vassen där liket hittades.

Kroppen låg strax efter avfarten från söderleden till Åby travbana. Den låg omkring 300 meter från simhallen i Åby och mindre än en kilometer från travbanan.

Mattias Lundell, Kerstin Danielson