Moderat politiker misstänks ha lurat till sig pengar

NYHETER

En moderat politiker i Stockholm har polisanmälts för att ha försnillat pengar.

Bakom anmälan står en ideell förening som politikern varit sekreterare i.

- Det är lögn alltihop, säger mannen till Aftonbladet.

Foto: GUNNAR SEIJBOLD
Folke Höjmar.

Den moderate landstings-politikern är en profil bland moderaterna i Stockholm. Förutom sitt nuvarande uppdrag i landstinget har han också suttit många år i Stockholms kommunfullmäktige.

Försnillat ur kassan

Nu har han polisanmälts för att ha försnillat pengar. Telia Sonera aktieägareförening hävdar att politikern lyckats lura till sig 20 700 kronor ur kassan.

"Allt är lögn"

Brottet ska ha skett när den moderate politikern satt i föreningens styrelse. Själv säger han att alltihop är påhittat för att skada honom.

- Det som står i anmälan är lögn från början till slut. Det är absurt att anklaga mig ett år efter att föreningens årsstämma givit mig och alla andra i styrelsen ansvarsfrihet, säger politikern.

- Hela styrelsen står bakom anmälan och det råder tyvärr ingen tvekan om att han lurat till sig pengarna på ett brottsligt sätt, säger föreningens ordförande Folke Höjmar.

Motanmäler

Den moderate lands-tingspolitikern överväger nu att rikta en motanmälan mot föreningen.

- Att påstå att jag har begått brott är förtal. Att dessutom göra en polisanmälan med falska uppgifter är ännu värre. Tänk dig själv om du råkade ut för något liknande. Hur skulle du må då? säger han.

Olle Castelius

ARTIKELN HANDLAR OM