Inget dödsbra ställe

Men en okej kvarterskrog för invånarna i Vasastan.

1 av 4 | Foto: Foto: MIKAEL GUSTAVSEN
Glöm inte att salta och peppra!
NYHETER

?+?+?+

Döden i grytan

Norrtullsgatan 61. Tel:

32 50 95. Öppet: Tis-lör 17.30-24, sön 17.30-23. Mån stängt.

Varmrätter: 85 - 250 kronor. Stöl: 52 kronor.

Stockholms mest hypade krog just nu går under det obskyra namnet "Döden i grytan". Det är familjen bakom den lilla men fantast iska restaurangen "Den gamle och havet" på Öster malm som nu öppnat en syster krog i Vasastan.

Här är det närmast omöjligt att få bord. Denna italienare med kött som specialitet har blivit hyllad från dag ett och gästerna har strömmat till som lämlar. Det finns således en stor press på "Döden i grytan" att leva upp till förväntningarna. Och det går så där. Vi blir faktiskt lite besvikna. Krogen är en schyst kvarterskrog med okej mat, varken mer eller mindre.

Den klassiska tomat- och mozzarellasalladen till förrätt (80 kronor) skulle ha behövt ett par rejäla tag med både peppar- och saltkar. Medan svampröran för 75 kronor är på tok för pepprig.

Pastarätterna är goda och vällagade medan köttet inte håller den klass som ryktet låtit påskina. Tråkigt upplagt, lite trista sallader och en aning svajig kryddning drar ner helhetsintrycket.

Bäst är lammraden för 210 kronor. Perfekt rosaskimrande och saftig som med fördel äts tillsammans med smörstekt broccoli. Pannan med fem olika sorters biffkött är dock inte särskilt spännande.

Avslutningen på kvällen är bättre. Savoiardi är vår favorit för 65 kronor. En ljuvlig chokladbomb som smälter i munnen. Lika härlig är semi freddon, choklad spetsad med körsbärslikör.

Det är just desserterna och den personliga servicen som gör besöket på "Döden i grytan" minnesvärt.

Matombudsmannen

Matombudsmannen

ARTIKELN HANDLAR OM