”Det känns så fruktansvärt”

Dansbands-
stjärnan hyrde ut sitt hus till misstänkte mördaren

1 av 4 | Foto: niklas larsson
sångerskan skakad Yeni Karlsson i dansbandet Schytts hyrde ut morföräldrarnas hus till den 41-åring som nu misstänks för mordet och misshandeln i Kalamark. "Hoppas de griper honom snart", säger Yeni.
NYHETER

GÖTEBORG

Mannen som hyrde Schyttssångerskan Yeni Karlssons hus är nu efterlyst som mördare.

Han misstänks för mordet och dödsmisshandeln av bröderna Lindberg i Kalamark.

- Det är så hemskt, säger Yeni Karlsson, 32. Han tog morfars snickarbyxor på sig för att skydda sina egna kläder.

Yeni Karlsson är den nya, hyllade sångerskan i göteborgska dansbandet Schytts. Hon är en av låtskrivarna bakom bandets senaste hitsingel "Härlig kärlek" som låg på Sverigetoppen i nio veckor.

"Hade bott i trakten"

Hemma i Norrbotten har hon behållit morföräldrarnas hus.

Men Yeni Karlsson och hennes syster hinner så sällan besöka det att de bestämde sig för att hyra ut det under en period.

En 41-årig bekant till deras mamma var intresserad av att låna huset en månad. Om han trivdes tänkte han hyra det hela sommaren.

- Han hade tidigare bott i trakten och även drivit ett hotell där, berättar Yeni Karlsson. Mamma och alla andra i bygden tyckte att han var trevlig och gick att lita på.

Nu har polisen skickat ut en internationell efterlysning på 41-åringen.

Uppförde sig normalt

Enligt källor till Aftonbladet har polisen säkrat DNA-spår på den träpåk mördaren använde när han slog ihjäl Roger Lindberg, 59, och svårt misshandlade brodern Sune, 57.

- Han hade tydligen monterat kassaskåpet hemma hos bröderna Lindberg två år tidigare och trodde väl att det fanns pengar där.

Efter mordet uppförde sig 41-åringen helt normalt.

- Dagen efter drack han kaffe med min mamma, berättar Yeni Karlsson. Han var väldigt positiv till huset och ville gärna stanna kvar över sommaren.

"Mamma förtvivlad"

Strax efteråt försvann mannen från bygden. Han är nu internationellt efterlyst och bilen som hörde till huset är beslagtagen av polisen.

- Det känns fruktansvärt att han tog mormors och morfars lilla Toyota Corolla och körde bort till bröderna. Och för att skydda sina egna kläder hade han klätt sig i min morfars snickarbyxor.

- Min mamma är helt förtvivlad över att hon rekommenderade honom som hyresgäst, men alla där uppe tyckte att han var trevlig. Jag hoppas bara att polisen griper honom snart.

Attacken mot ”Kalamarkspojkarna” chockade en hel bygd

Tidigare:

Ingrid Carlqvist