Hjälpte flickmördare - nu flyttar hon till Sverige

1 av 2
Maxine Carr, 27.
NYHETER

LONDON

Hon är en av Storbritanniens mest hatade kvinnor, och när hon släpps ur fängelset om några dagar riskerar hon att lynchas av allmänheten.

Men Maxine Carr, 27, ska gömmas på hemlig ort - någonstans i Sverige.

Maxine dömdes till 3,5 års fängelse efter ett av de mest uppmärksammade mordfallen i Storbritannien på senare år.

Hennes pojkvän Ian Huntley jobbade som skolvaktmästare när han lurade in de två tioåriga flickorna Holly Wells och Jessica Chapman i sitt hus.

De dumpades i skogen

Han våldtog och dödade flickorna och dumpade deras kroppar i skogen. Huntley deltog i sökandet efter Holly och Jessica och var med på deras begravning.

Huntley dömdes till dubbla livstidsstraff.

Hans flickvän, Maxine Carr, gav pojkvännen alibi i början av rättsprocessen. Men när det drog ihop sig till en fällande dom gjorde hon en helomvändning och skrek "idiot" och "mördare" till sin pojkvän i rättssalen.

Hon fälldes ändå för att ha skyddat Ian Huntley.

Hon ska få ett nytt liv

Maxine avtjänar sitt straff i Foston Hall, Derbyshire. Hon släpps fri den 17 maj. Maxine Carr ska nu lotsas ut till ett nytt liv, via ett gömställe utanför Storbritannien.

Tidningen Daily Star skriver i dag att detta gömställe ligger i Sverige. Och det påstås också att hennes medfångar exploderat av ilska när de fått veta att Maxine ska få bo i ett " rikt välfärdsland som Sverige - med hjälp av brittiska skattepengar".

Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM