Valuta för pengarna

Bistro Humlehof lämnar man inte hungrig

1 av 3 | Foto: JAN DANIELSSON
Tjeckiska öl och gigantiska portioner.
NYHETER

Bistro Humlehof

Folkungagatan 128. Telefon 641 03 02. Öppet: Tisdag-lördag 17-22. Varmrätter: 89-175 kronor. 50 cl stöl: 47 kronor.

När vi känner för en rejält centraleuropeisk matkväll styr vi mot östra Söder. Humlehof har tyska och tjeckiska öl på fat och maten har samma geo pgrafiska bakgrund. Surkål? Javisst. Schnitzel? Absolut. Men även svenska släktingar till samma kök, som rotmos med fläsklägg. Då får man den gigantiska bit som berlinarna kallar Eisbein, med halva grislåret på tallriken.

Vi inleder gärna med en Kozel, mörk tjeckisk öl på fat. Förrätter att tugga på finns inte så många. Någon gulaschsoppa i mind re portion, eller en halv tomat- och mozzarellasallad för 89 kronor. Det finns en räksmörgås på menyn för 139 kronor, men den är gigantisk och en rejält mättande portion.

Humlehof är kanske stället där man nöjer sig med en varmrätt, och kanske något efteråt. Man får mycket bra för pengarna, och bra mat. Fina kåldolmar för 89 kronor, till exempel.

En av ställets specialiteter, och våra favoriter, är Tafelspitz. Ett par skivor av en ljuvlig långkokt rostbiff, serverad med perfekt kokta rotfrukter, en kaka rösti och en sensationellt god röra av äpple och pepparrot. Syrligt, sött och starkt i underbar kombination. Den med stor aptit avslutar med apfelstrudel. Ställets kola- och chokladpaj imponerade inte lika mycket. Men för en god bit mat och en pilsner ger Humlehof mycket bra valuta för pengarna.

Matombudsmannen

Matombudsmannen