Flicka avled efter gisslandrama

Knivhöggs i sin lägenhet av 22-årig man

Foto: calle heurlin/scanpix
Den 15-åriga flickan fördes svårt knivskuren till Universitetssjukhuset i Malmö där hon avled under lördagseftermiddagen.
NYHETER

En 15-årig flicka avled på lördagen efter att ha knivhuggits i sin lägenhet i Malmö.

Under nästan fyra timmar hölls hon som gisslan av en 22-årig knivbeväpnad man.

När polisen forcerade dörren till lägenheten fann de flickan liggande på golvet.

– Flickan avled klockan 16.33 på Universitetssjukhuset, säger Charley Nilsson, länsvakthavande befäl på polisen i Malmö.

Mannen är delgiven misstanke om mord, men vill inte uttala sig utan advokat.

Stormade lägenheten

Dramat som inleddes strax innan tolv på lördagsförmiddagen fick en tragisk upplösning.

Flera timmars fruktlösa förhandlingar slutade med att polisen stormade lägenheten efter att ha hört skrik och rop på hjälp.

Den 15-åriga flickan påträffades blödande på golvet. Enligt Sydsvenska Dagbladet knivhöggs flickan flera gånger i magtrakten.

– Vi vet inte i vilket skede som mannen skadade henne. Det får utredningen visa, säger Knut Dreyer, som var kommenderingschef vid gisslandramat till TT.

Hon fördes till Universitetssjukhuset i Malmö med allvarliga skador. Drygt en timme senare avled hon.

Ringde själv upp polisen

Den 22-årige mannen var på besök hos 15-åringen och hennes mamma i deras lägenhet. Mamman lämnade lägenheten då det blev bråk och larmade polisen vid 12.30-tiden.

När den första polispatrullen var på plats ringde mannen själv upp polisens växel.

– Han hotade med att döda flickan om polisen tog sig in i lägenheten, säger Charley Nilsson, länsvakthavande befäl på polisen i Malmö.

Beväpnad med kniv

22-åringen visade att han menade allvar genom att visa sig i lägenhetens fönster med en kniv. Under hela dramat hade polisen god insyn i lägenheten. 22-åringen sågs hela tiden med flickan vid sin sida.

Polisen spärrade av området och inrättade en förhandlingsgrupp som per telefon försökte förmå mannen att lämna lägenheten.

22-åringen ville ha en helikopter och en miljon kronor till en början. Summan sänktes sedan till en halv miljon.

22-åringen, som sedan tidigare är känd för polisen, greps och sattes i förhör. Vid tretiden var han misstänkt för kidnappning och grov misshandel. Nu är han anhållen för mord.

Per Mattsson,TT