Vernissage i butik

Nya kunder lockas in av utställningar

NYHETER
Martin Kellermans version av skivomslaget "Paid in full" med Eric B & Rakim.

Allt fler butiker nöjer sig inte med att bara kränga prylar och kläder. Några satsar på espressobarer. Några låter dj:er spela skivor. Andra använder delar av butikslokalen som utställningsyta.

– Man vill tillföra ett mervärde, det är ett slags konkurrensmedel. Butiker finns det ju många så det här är ett sätt att locka fler och nya kunder. Vi vill också bjuda våra stamkunder på roliga saker, säger Hugo Bergström på Nitty Gritty.

Just nu ställer de ut Martin Kellermans skivomslagsreplikor.

– Han har sin ateljé rakt över gatan och en dag frågade jag honom om han hade något att ställa ut, säger Hugo Bergström.

Det hade han. Upphovsmannen till seriehunden Rocky har gjort om några av hip hopens genom tiderna mest klassiska skivomslag och bytt ut huvudpersonerna mot sina egna figurer. En kul idé som är väl genomförd.

Utställningen pågår mellan 14-30 maj.

Andra butiker som har utställningar:

Cali har öppnat "The Cali Gallery Room", på nedre plan i butiken. De inleder med en utställning från Lodown Magazine by Marook.

Artilleri2 visar fotografen Mauro Rongiones surrealistiska, drömlika fotokonst med motiv från modevärlden. Start 23 maj.

Affären Beneath pysslar också med utställningar, men inte i sin egen lokal. De samarbetar med restaurangen Tranan med utställningsserien "A world beneath" . Den kan man se hänga i Tranans bar.

Psst...

shopping

Sofia Larsson