Sitta utomhus?

– Glöm bara inte att vi bor i Sverige

1 av 2
Bra att ha utomhus.
NYHETER

Det handlar om en nyfikenhet som aldrig får dö. Viljan att alltid, alltid veta mer. Barflugan har, såklart, snöat in på uteserveringar.

Nästan alla älskar uteserveringar. Men man gör det i varierande grad. Vissa kan sitta och huttra i minusgrader, just for the hell of it. Andra har inget emot att sitta och äta stekt bacon med ägg i 30-gradig hetta. De flesta undviker extremerna. Utopin är att man sitter på en uteservering med kulörta lyktor. Det är en ljum sommarkväll. Man är i samspråk med kvicka vänner. Då och då spanar man ut över en häpnadsväckande vy. Så är det sällan. Men det finns några saker man kan tänka på för att maximera sin upplevelse av en uteservering.

1. Om det finns den minsta risk för kyla så ta med en extra tröja. Det är inte alls lika populärt hos restaurangerna att erbjuda filtar längre. På Mosebacke till exempel har de slutat med det sen gästerna helt fräckt snodde med sig filtarna hem.

2. Om det är soligt så smörj in dig med solskyddskräm. Solen tar mycket snabbare än vad man tror. Grisskärt är bara gulligt på grisar. Och ps: man kan få cancer.

3. Se till att de flesta i ditt sällskap har ungefär samma uppfattning som dig om vad som är varmt respektive kallt. Det blir liksom så himla trist om gänget delas upp i två läger, ett inne på stället och ett på uteserveringen. Och romantiska middagar sen då - de lär ju självdö om den ena parten sitter och huttrar alternativt den andra slänger längtansfulla blickar ut genom glasrutan.

Barflugan

Barflugan