John Kerrys dotter gör filmkarriär

1 av 2 | Foto: AP
Snart presidentdotter? Alexandra Kerry, dotter till demokraternas kandidat i presidentvalet i USA, under premiärvisningen i Cannes av hennes kortfilm.
NYHETER

Vietnamkriget gjorde pappan till ett nervvrak.

Men Alexandra Kerrys film handlar inte om hennes egen pappa, John Kerry.

Alexandra Kerry, 30, dotter till presidentkandidaten och vietnamveteranen John Kerry, visar sin kortfilm "The last full measure" på filmfestivalen i Cannes.

Filmen handlar om en nioårig flicka och hennes pappa som är soldat, nyss hemkommen från Vietnamkriget. Pappan är ett nervrak som sover hela dagarna. När han ska äta skakar händerna så illa att han spiller.

"Inte pappa"

Eftersom John Kerry är Vietnamveteran får Alexandra ständigt frågor om hur mycket i filmen som är självbiografiskt.

- Filmen handlar om relationen mellan en far och en dotter, men där upphör likheterna, säger Alexandra Kerry.

- Jag var inte född när pappa kom hem från Vietnam. Karaktärerna är helt och hållet påhittade.

Den 15 minuter långa filmen visas utom tävlan i Cannes och är Alexandra Kerrys fjärde kortfilm. Tidigare har hon även arbetat som skådespelare.

Alexandra Kerry är en av John Kerrys två döttrar från äktenskapet med Julia Thorne. När paret skilde sig 1982 fortsatte Alexandra och hennes yngre syster, Vanessa, att bo tillsammans med sin mamma.

Hjälper pappa

Medan Alexandra ägnar sig åt filmskapande studerar Vanessa medicin på Harvard. Vanessa har dock tagit en paus från studierna och arbetar för närvarande med pappans presidentkampanj.

Johan Taubert

ARTIKELN HANDLAR OM