Musik för mänskliga rättigheter

Alf och Fibes, Oh Fibes! spelar på Amnestygalan

1 av 2 | Foto: EMI
INGEN RYMDVARELSE Alf heter egentligen Håkan Åkesson och gör spenslig pop någonstans mellan Jonathan Richman och Ulf Stureson. På onsdag kan du se honom och många andra på Mondo.
NYHETER

Det finns tre anledningar till att besöka Amnestygalan på Mondo:

1. För den goda sakens skull.

2. Fibes, Oh Fibes!

3. Alf.

Amnesty International är en världsomspännande organisation som kämpar för att inget land ska våga glömma bort mänskliga rättigheter.

De undersöker ständigt om länderna ifråga - de är några stycken - följer internationella lagar och regler om dessa rättigheter.

Vinsten till Amnesty

Vinsten från Amnesty-galan på onsdag går oavkortat till organisationens fortsatta arbeten. På scen står artister som Sophie Rimheden, Strip Music, Laleh, Karin Ström och Anna Ternhiem.

Plus Fibes, Oh Fibes! - en sextett från Göteborg som baserar sin musik på sångaren Christian Olssons explosiva pianospel, mängder av soulmelodier och ännu mera blås.

De är aktuella med debutskivan "Still fresh", utgiven av det lilla bolaget Pluxemburg, och ska helst upplevas live. Det är fortfarande konserterna som är bandets största styrka.

Alf heter Håkan

Missa inte heller Alf. Han heter egentligen Håkan Åkesson och har inte så värst mycket gemensamt med det lilla luddet från yttre rymden som förgyllde tv-kvällarna för en herrans massa år sedan (luddiga tygdjur med Kakmonstret i spetsen förtjänar över huvud taget en stor renässans).

Alf släppte redan 1997 ett bortglömt powerpopalbum med gruppen Mutts. Nu gör han spenslig pop som landar någonstans mellan Jonathan Richman och Ulf Stureson på egen hand.

Hyllad solodebut

Solodebuten "Augustibrev" är ute nu. Skivan fick fyra gula och välmående och busiga plus av Aftonbladets Håkan Steen i fredags.

Stockholmsguiden

Markus Larsson