Mohammed, 15, kämpar för sitt liv

1 av 2 | Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
obegripligt Mamma Najat Ali Joma är förkrossad över misshandeln av sonen Mohammed, 15. ”Det som hänt är obegripligt”, säger hon. Här med sin tioåriga dotter Nazek.
NYHETER

Mohammed, 15, kämpar för sitt liv.

Han vårdas i respirator och ingen kan säga om han kommer att överleva eller inte.

Aftonbladet berättade i går om hur Mohammed Joma, 15, blev svårt misshandlades av tre män i södra Stockholm i lördags kväll.

Han var på väg från McDonalds tillsammans med två vänner när de plötsligt blev överfallna av tre män. Mohammeds vänner lyckades undkomma, men inte Mohammed.

– De höll i hans hår och dunkade hans huvud mot en betongvägg. Sedan stack de från platsen, säger Rami Najib, 18, en av Mohammeds nära vänner.

Vakade hela dagen

Pojkens mamma Najat Ali vakade på sjukhuset hela dagen i går.

– Hon är så ledsen. Ingen kan säga om han kommer att överleva eller inte, säger Rami.

Vännerna som lyckades undkomma misshandeln besökte också sin kamrat i går. De fick träffa honom en minut.

– De berättade att han var helt förstörd i hela ansiktet, säger Rami.

Tillståndet för Mohammed är kritiskt.

Respirator

– Han vårdas i respirator för allvarlig skallskada. Läkarna kan inte bedöma hans chanser att överleva, uppger Karolinska universitetssjukhuset.

Tre män, 17, 18 respektive 25 år gamla, har gripits och sitter anhållna. De är misstänkta för att också ha misshandlat en 19-åring och en 22-åring samma kväll.

– De uppgifter som vi har fått fram tyder på att det är de här killarna som sitter anhållna, säger Christer Sjöblom vid Söderortspolisen.

Av de tre männen är två tidigare dömda för våldsbrott.

Hanna Rydén