”Jag skrev erotiska noveller”

35 sex-sms skickades till pastorn i Hongkong

NYHETER

Pastorns kontroll av barnflickan fortsatte även sedan hon förvisats från Knutby.

Barnflickan uppger att hon tvingades tillfredsställa pastorn på håll – med erotiska berättelser skrivna via SMS.

Varje dag - utom när hon letade vapen i Stockholm - skickade hon över 30 sms till pastorn.

Enligt barnflickan fortsatte de internsiva kontakterna med pastorn även sedan hon tvingats lämna Knutby och rest tillbaka till sitt föräldrahem i Småland.

– Ja... Den 18:e november, tio dagar efter att jag hade kommit till Vaggeryd får jag ett sms direkt till min telefon, vilket var konstigt. Direkt efter skickar // ett sms med samma budskap. Då skriver jag till honom att jag redan hade fått ett sms med det budskapet.

– Då blev han nervös. För här gjorde han fel. Han hade antagligen skickat det första till fel telefon... Båda smsen hade sammma ordalydelse: ”Oavsett vilket priset är så är det värt det”.

”Om han åker fast måste jag skydda honom”

– Kvällen innan hade jag sagt till honom att jag säkert hamnar i fängelse. Men han sa att jag alltid kan förneka brott. Han sa att om han åker fast måste jag skydda honom och ta på mig all skuld. Han sa att han inte hade något med det här att göra.

– Jag frågar honom om jag skulle hamna i fängelse. Han säger att det är värt det, även om jag får 20 år i fängelse, vilket inte jag tyckte lät så kul. Efteråt kan du komma tillbaka till församlingen, sa han. Han sa att jag skulle förbereda mig för fängelse och att det var värt det. Precis efteråt fick jag ett anonymt sms: "vad du än gör så är det värt det".

– Det låter säkert som om jag är helt blåögd, men jag litade på honom, jag trodde honom... Om man levt så nära, bara sett kärlek... Jag frågade honom om det var han som skickade dem, men han förnekade det.

Åklagaren: Hade du kontakt med Alexandra under den här tiden?

– Nej.

Åklagaren: Du hade alltså fått reda på att du hade tid på dig till den 25:e?

– Ja... Jag visste inte hur det skulle gå till. Alexandra ville ju inte se mig mer. Det låter hemskt, men jag var tvungen att tänka så här... Att hälla ut lite bensin i sovrummet och tända på... Jag ville verkligen inte låte henne plågas så, men...

– Jag nämnde detta för ///, men han sa att det inte var säkert och att det skulle medföra rökskador i huset...

– Jag skickade sms till honom, och han sa att jag skulle tänka på vad jag skrev. Om han åkte fast var det ju mitt fel... Jag försökte att undvika att prata med honom efter det.

”Vår sexuella relation var inte ömsesidig”

Åklagaren: Varför kom det fler sms från dig än från honom under denna tiden?

– Vår sexuella relation var inte ömsesidig. Jag var till för honom. Under Hongkong skriver han att han ville att jag skulle skriva vad jag skulle vilja göra för honom om jag var där.

– Det blev mer som erotiska noveller som jag skrev. Det blev en novell varje kväll. Ungefär 35 sms. Det var fruktansvärt jobbigt under denna tid... Jag visste ju att han inte ville ha mig. Jag kunde bara börja gråta för att jag kände mig så billig...

– Även om jag var så trött så sa jag aldrig nej till honom. Om han ville ha en till novell skickade jag den, även om det var mitt i natten.

Åklagaren: Upphörde novellerna när han kom hem?

– Nej, de fortsatte fram till 10 januari med uppehåll när jag var i Stockholm och skulle leta vapen.

– Jag blev mer och mer ångestfylld. Jag vet att jag har till den 25:e på mig. Jag klarade inte av att stå på benen. dagarna innan den 25:e kunde jag inte gå upp ur sängen. Pappa försökte dra upp mig.

–// sa att datumet inte var så viktigt, att jag inte skulle överfokusera på just det datumet. Jag tänkte: Hur kan han veta det?

– Han skickar ett sms när han kommer hem från Hongkong där han skriver att han inte får ha kontakt med mig längre. Jag förstår inte riktigt varför.

– Samma dag skickar han från 1293: Jag får inte ha kontakt med dig, men via 1293 kan vi kontakta varandra i hemlighet. Jag tyckte att detta var konstigt eftersom det gick emot vad församlingen ville, men jag litade på honom.

– Jag tänker: Är det här verkligen guds vilja? Smsen ställer stora krav på mig. // säger att jag inte får räkna med hjälp från honom eller gud. Det här ligger i mina händer, säger han. Den 24:e november förstår jag att det måste ske, att det snart är för sent. Åker upp till Stockholm och väntar på ett anonymt sms. Men det är helt tyst, så jag åker hem igen till Vaggeryd. Jag tänker att gud har lämnat mig...

– Dagen efter säger jag till // att jag hade varit i Stockholm, men han säger att han faktiskt sa till mig att jag inte skulle fokusera på datumet.

Den sista bröllopsdagen

Den 25 är det // och Alexandras bröllopsdag och han berättar att han får ett anonymt brev där det stod att det var deras sista bröllopsdag.

Åklageren: Hur uppfattade // brevet?

– Inte som något hotfullt i varje fall... Den 25 november klockan fem eller sex skriver // ett sms om att jag har fått ett nytt sms. Det står "Pga hans vädjan för dig har du fått längre tid ---" Nu har jag till den 18 december på mig och i smset stod det att jag måste låta Honom vara utanför.

– Jag reagerar på datumet, eftersom det är Helenes dödsdag. På kvällen ringer han till mig och säger att han har bett till gud att han har en önskan om att Alexandra ska dö. Hans önskan till gud var att det skulle ske runt tiden då Helene dog.

– Jag berättar för honom om mitt anonyma sms och han spelar med och säger att hans önskningar kommer fram till gud. Han säger att gud hör hans önskningar.

Åklagaren: Är detta den 25 november? Hur kan du komma ihåg exakt tid?

– Jag har levt under en sån fruktansvärd press och trott att gud kommer lämna mig. Hur ska jag förklara.. Jag har otroligt bra minnesbilder. Jag vet att jag sitter i Jönköpings bibliotek när jag får smset, jag vet att det var den 25:e. Jag skulle aldrig kunna redogöra så exakt från en annan tid, men det här var så speciellt för mig.

Åklagaren konstaterar att det har skickats sms vid den här tiden.

Åklagaren: Hur fortsatte det sen?

– Det går några dagar då jag faktiskt tittar på tv och går till affären och handlar lite... (gråt)

Här bryter domaren med att meddela att förhören tar en kort paus.

aftonbladet.se ([email protected])