23-åring gripen för rånmordet i Alvesta

Hade guldföremål från 84-åriga Gulli Wirdestedt

NYHETER

En kriminell 23-åring har gripits misstänkt för att ha dödat Gulli Wirdestedt, 84.

Mannen togs in i samband med ett narkotikabrott.

På honom hittade polisen guld som tillhörde kvinnan.

Foto: PRIVAT
Gulli Wirdestedt hittades död på köksgolvet i sin lägenhet i Alvesta.

I lördags hittades Gulli Wirdestedt död på köksgolvet i sin lägenhet i Alvesta. Rättsläkare konstaterades att hon utsatts för flera kraftiga slag i huvudet – och en mordutredning inleddes.

Kämpade för sitt liv

Polisens teori var att hon rånmördats tidigare i veckan och skadorna på kvinnans kropp tydde på att Gulli Wirdestedt kämpade för sitt liv. Rånbytet blev dock magert – kvinnan hade varken större summor eller dyrbara smycken hemma.

Men polisens kartlade bytet och via kriminalunderrättelsetjänsten gick ett larm ut till alla närliggande polisdistrikt. I larmet efterlystes bland annat Gulli Wirdestedts guldföremål.

Anhållen misstänkt för dråp

På torsdagskvällen gav det resultat. Polisen i Borås grep en 23-årig man – misstänkt för att ha varit narkotikapåverkad. Och han fördes till polishuset för förhör.

– När han visiterades hittades ett guldföremål, säger kriminalkommissarie Stefan Karlsson till aftonbladet.se.

Åklagare fattade snabbt ett beslut om att anhålla mannen, misstänkt för dråp. Och 23-åringen fördes över till Växjö för nya förhör.

Den misstänkte är tidigare dömd för en rad brott och har avtjänat fängelsestraff. Det handlar om flera fall av misshandel, rån, häleri, narkotikabrott, våld mot tjänsteman och dopningsbrott.

Mattias Lundell