Barnflickan fick porrbrev och predikan till häktet

NYHETER

I häktet har barnflickan fått sexbrev och kassettband med predikningar.

Hon fick besök av sin pappa i torsdags - efter det tårfyllda förhöret i rätten.

Till skillnad från pastorn är den 27-åriga barnflickan inte lika flitig på att skriva brev, däremot får hon många brev från sina anhöriga.

Utklippta bilder

Journalister har skickat flera brev, men de har stoppats. Hon har inte fått några hat- eller beundrarbrev från okända personer. Däremot fick hon en gång ett sexbrev med utklippta porrbilder.

Barnflickan har också fått flera kassettband med inspelade radiopredikningar från en trosfrände. Hon har dock inte kunnat lyssna på dem eftersom hon saknar bandspelare.

Polisen läser allt

- Vi tar emot och registrerar alla brev som skickas hit, men vi läser dem inte utan kontrollerar bara att de inte innehåller otillåtna föremål, säger häkteschefen Mattias Fällström.

- Sedan skickar vi breven till polisen som läser dem.

Barnflickan har regelbundna kontakter med sin pappa och några släktingar. I förrgår kom pappan på besök tillsammans med några vänner.

Ser på videofilmer

Annars fördriver hon tiden med att titta på video. En av de första filmerna hon såg var polisfilmen "Kopps" av Josef Fares. Hon är inte särskilt förtjust i häktets alla actionfilmer, utan föredrar lugnare kvalitetsfilmer.

Häktesvakterna brukar rulla in en specialpreparerad tv i hennes cell. Antennuttaget på tv:n är bortplockat så att man inte kan se nyhetssändningar utan bara titta på video.

Andreas Harne