Palmespanare blottade sig

- mister jobbet

NYHETER

MALMÖ

Spanaren från rikskriminalen blottade sig för flickgymnasterna.

Nu förlorar han sitt jobb och döms till dryga böter plus skadestånd till flickorna.

Foto: KRISTER HANSSON
STOD NAKEN I FÖNSTRET Här på Hotel Mollberg i Helsingborg, till höger på bilden, blottade sig spanaren från rikskriminalen för en grupp flickgymnaster. Från sitt fönster på HKC Hotell såg de mannen två kvällar i rad.

I november 2001 var den erfarne utredaren och spanaren, som bland annat ingått i Palmegruppen, på tjänsteresa i Helsingborg.

Han bodde på Hotel Mollberg. På andra sida gatan ligger HKC Hotell där en grupp flickgymnaster i åldern 12 till 18 år bodde. Två kvällar i rad såg flickorna en man stå och onanera helt öppet i ett hotellfönster. Det var tydligt att han blottade sig för dem.

Spårades av kollegorna

Lördagen den 17 november kontaktade de polisen. Hotellgästen spårades och det visade sig vara spanaren från rikskriminalen.

Mannen erkände först och accepterade ett strafföreläggande på 45 800 kronor. Senare tog han tillbaka erkännandet och chefsåklagare Kristian Augustsson åtalade honom för sexuellt ofredande.

Mannen har varit sjukskriven ända sedan händelsen och polisens ansvarsnämnd har förklarat att han förlorar jobbet vid en fällande dom.

I går kom domen. Mannen döms till 75 dagsböter à 170 kronor, sammanlagt 12 750. Han ska dessutom betala 3 000 kronor i skadestånd till var och en av flickorna.

Att han blottade sig två dagar i rad ser tingsrätten allvarligt på.

Pelle Tagesson

ARTIKELN HANDLAR OM