Man gripen för mordet på 54-åringen

Greps under natten till lördagen

NYHETER

Mordet på Johnny Sjöblom, 54, hittades ihjälslagen på sin gård i Söndraby i torsdagskväll.

I natt greps en jämnårig affärsbekant misstänkt för mordet.

Mannen har gjort vissa medgivanden.

Polisen är mycket förtegen om gripandet av 54-åringen. Klart är att ett intensivt utredningsarbete kan ha givit resultat i natt.

– Mannen greps under natten till idag, sa spaningsledare Tommy Lindén i förmiddags.

– I övrigt kan vi inte lämna några detaljer.

Polisen vill inte avslöja något om ett eventuellt motiv till mordet. Men TT rapporterar att männen var affärsbekanta och har börjat göra vissa medgivanden.

– De medgivanden han har gjort är betydelsefulla och gör att vi nu koncentrerar utredningen på det här spåret, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell till TT.

Under lördagen fick polisens förhörsledare dock gå en delikat balansgång eftersom mannen var märkbart skakad och mådde psykiskt dåligt.

– I ett så här svårt och känsligt läge kan vi inte gå in exakt på vad han har medgivit, säger Förstell.

– För att etablera förtroende och få honom att tala måste vi gå mycket varsamt fram. Annars riskerar vi att förlora den här matchen.

I torsdagskväll hittades Johnny Sjöblom av sin yngre bror liggande död på gårdsplanen. Han hade utsatts för mycket kraftigt våld och polisen har arbetat efter teorin att han mördades redan på onsdagsnatten.

Polisen har haft svårt att svara på om Johnny Sjöblom rånmördades. En utförlig kartläggning krävs, eftersom han beskrivs som något av en samlare.

I natt slog polisen dock till mot den 54-årige mannen. Han togs in till förhör och därefter beslutade åklagare att anhålla mannen. Men innan ett mer utförligt förhör hållits vill polisen inte säga om mannen gjort några medgivanden.

54-åringen ska också genomgå en rättsmedicinsk undersökning för att säkra eventuella spår från offret eller skador kopplade till brottet. Mängden blod på brottsplatsen gör att polisen har gott hopp om kunna knyta en gärningsman till brottet.

En husrannsakan har också genomförts hos den gripne och fynd har gjorts.

Pelle Tagesson, Mattias Lundell