Cyklist svårt misshandlad av rånare

Greps efter polisjakt på Muskö

NYHETER

Efter en biljakt och sedan polisen avlossat ett skott greps två rånare på Muskö i Haninge kommun söder om Stockholm på lördagsmorgonen.

Rånarna hade då bland annat överfallit och med övervåld slagit ner två unga cyklister. En tredje gärningsman lyckades smita.

Vid tvåtiden natten till lördagen gav sig de tre männen på två cyklister i Nynäshamn, 14 och 16 år gamla. Rånarna, i 20-års-åldern, använde slagträ, hammare och kniv. Enligt polisen var det frågan om ”brutalt övervåld”. 16-åringen fick skallskador och överfördes senare på natten från Södersjukhuset till specialistvård på Karolinska sjukhuset. 14-åringen fick sin ena arm illa tilltygad.

Stängde dörren

Strax därpå hotade och rånade de en yngre man i Nynäshamn på mobiltelefon och pengar.

Vid tretiden försökte de råna en lastbilschaufför som parkerat sin bil i Tungelsta. Men han lyckades ta sig in i hytten, stänga dörren och åka ifrån rånartrion.

I en bil begav sig de tre sedan ut på Muskö där de förföljdes av polis. När de försökte köra över en polisman avlossade en annan polis sitt vapen mot bilen utan att träffa.

Bilen lämnades kraschad

Lite senare påträffades rånarbilen kraschad på Muskövägen. Polisen satte in en hundpatrull som hittade och grep två av de tre.

TT