200 saknas efter färjeolycka

Färja sjönk i Bangladesh

NYHETER

Fler än 200 människor saknas sedan en färja kapsejsat i Bangladesh, uppgav en tjänsteman på rederiet. Olyckan inträffade på floden Meghna i den västliga provinsen Chandpur.

Enligt tjänstemannen hade man räknat till 27 människor som tagit sig i land på egen hand.

– Färjan kapsejsade under en storm, sade talesmannen Habib till AFP.

Obekräftade uppgifter talar om sju bärgade kroppar.

Vanligt transportmedel

Färjor är ett av de vanligaste transportmedlen i det fattiga, låglänta Bangladesh som genomkorsas av många floder. Olyckor sker ofta och hundratals människor dör varje år. Myndigheterna skyller olyckorna på försummad säkerhet och att man går ut trots dåligt väder.

1986 dog 600 personer då en överfull färja kapsejsade i Meghna.

Uppgifterna går isär om hur många passagerare färjan hade med sig. Enligt Reuters kan det ha rört sig om upp till 300 människor, vilket skulle innebära att dödssiffran hamnar på över 250 liv.

Åtta kroppar hittade

Polisen uppger att åtta kroppar, bland dem några barn har hittats.

Färjor i Bangladesh för sällan exakta passagerarlistor, vilket kan göra det svårt att slå fast en pålitlig siffra. Ett tusental människor dödas varje år i båtolyckor i Bangladesh, men antalet saknade som inte hamnar i den statistiken är mångdubbelt högre enligt Reuters.

Nattrafik förbjuden

I ett försök att få bukt med problemet har regeringen förbjudit mindre färjor att gå på natten. Kaptener varnas för att ta ombord för mycket last eller passagerare och väderrapporter är obligatoriska.

Färjan, en dubbeldäckare, var på väg från huvudstaden Dhaka till Madaripur i söder.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM