Han var nyförälskad

Johnny och mördaren rivaler om gift kvinna

NYHETER

KLIPPAN

En gift kvinna spelar huvudrollen i morddramat i Söndraby.

Både den mördade mannen och den misstänkte mördaren hade ett förhållande med henne.

- Vi tror att passion och svartsjuka utlöste det blodiga mordet, säger polisen.

Foto: PRIVAT
KÄR I EN GIFT KVINNA Johnny Sjöblom var inte ensam om att vara förälskad i den gifta 20 år yngre kvinnan. Hennes förre älskare misstänks ha mördat sin rival - av svartsjuka.

Mordoffret Johnny Sjöblom och den misstänkte mördaren är båda 54 år och ensamstående. De var förälskade i samma kvinna. Kvinnan, som är gift och nästan 20 år yngre än sina båda älskare, har i flera år haften relation till den man som nu är misstänkt för att ha mördat Johnny Sjöblom i torsdagsnatt.

För några veckor sedan inledde kvinnan ett förhållande med Johnny Sjöblom. Han hade tidigare haft en relation till en annan kvinna, men hon övergav honom sedan han berättat om sin nyvunna kärlek.

"Inte hans typ"

Johnny Sjöblom har också berättat för sina arbetskamrater och sin släktingar att han nu hade stadigt sällskap med en ny kvinna.

En vän berättar att han blev förvånad när Johnny berättade vem han hade sällskap med.

- Hon var inte alls hans typ och helt olik den kvinna han haft de senaste åren. Förmodligen kände han sig smickrad av en så ung kvinna visade intresse för honom.

Polisens teori är att motivet till mordet finns i de här relationerna - att den förste älskaren inte kunde acceptera att en ny man dök upp hos kvinnan.

Söker mordvapnet

Det utesluts inte heller att kvinnan var hemma hos Johnny Sjöblom på mordkvällen och att detta innebar att rivalen blev besinngslös och slog ihjäl honom.

Den misstänkte 54-åringen har gjort vissa medgivanden och uppgett "ett resonemang om motivet" - men vad vill polisen inte avslöja.

Ett kort förhör hölls i går. Samtidigt fortsatte polisen söka med hundar omkring Johnny Sjöbloms gård. Det är främst mordvapnet man söker efter och enligt uppgift har mannen sagt att han kastat det i omgivningen.

- Vi tror att det är en yxa, berättar en polis.

Tidigare:

Pelle Tagesson

ARTIKELN HANDLAR OM