Prinsen bakfull - missade bröllop

Carolines man firade hela natten med prins Charles

1 av 3 | Foto: MATTIAS CARLSSON
REDO FÖR FEST Kvällen före bröllopet i Madrid bjöds det på galamiddag. Prins Ernst August kom med hustrun Caroline av Monaco. Och gick sist av alla efter att ha druckit drinkar med prins Charles.
NYHETER

BERLIN

Prinsessan Carolines make, prins Ernst August, missade kronprinsvigseln i Madrid.

Kvällen innan hade han suttit och supit med Englands prins Charles.

Klockan 9.44 i lördags morse kom prinsessan Caroline av Monaco till Almudenakatedralen.

Ensam.

Platsen bredvid henne i kyrkan, på bänk 8 i zon 1, stod tom under hela vigseln mellan den spanske kronprinsen Felipe och tv-journalisten Letizia Ortiz.

Enligt den tyska tidningen Bild am Sonntag började ryktena genast ta fart bland prinsar, prinsessor, kungar och drottningar från de 40 kungahus som fanns med vid bröllopet.

Drack gränslöst

Ingen hade undgått att se hur Ernst August av Hannover på festen kvällen innan först drack gränslöst mycket av det fina spanska rödvinet, Matorraomera Reserva 1995, som serverades till sparris med tryffel, och ankbröst i rödvinssås i Pardopalatset utanför Madrid.

Efter middagen serverades rikligt med drinkar. Och Ernst August och prins Charles trivdes så bra tillsammans och med all dryckjom att de blev de sista att lämna slottet.

Kom till banketten

Prins Charles orkade upp till vigseln, men inte Ernst August.

Tysk press konstaterar att Ernst Augusts frånvaro under vigseln inte var direkt medicinskt betingad, ingen läkare hade tillkallats.

Och till banketten efter vigseln, där det åter serverades eleganta alkoholhaltiga drycker, dök den tyske prinsen plötsligt upp.

Prins Prygels tidigare fadäser

Asbjørn Svarstad