De gör både hiphop och rock - med stil

NYHETER

The Infinite Mass går framför allt på en sak:

Rock och hiphop i en tuff symbios.

I morgon besöker gruppen Nalen.

Foto: STEFAN LINDBLOM
infinite mass på turné igen Få lär ha sysslat med hiphop i Sverige lika länge som Amir och Rodde. Nu är de mer aktuella än någonsin. I morgon kväll dyker de upp på Nalen.

The Infinite Mass är vid det här laget ett av landets äldsta hiphopband.

Ändå åtnjuter de inte riktigt samma status som The Latin Kings, vilket kan bero på att The Mass aldrig riktigt har varit ett renodlat hiphopprojekt.

Rodde Pencheff och Amir Chamdin - gruppens ständiga frontfigurer och kreativa centrum - har egentligen ända från dag ett sneglat åt rocken för inspiration.

Viktiga riff

Samma rockådra har bara blivit tydligare och vuxit sig starkare med åren. Numera är det svårt att tänka sig Infinite Mass utan rockriff.

Det är en lika viktig del av bandet som den skräpkultur som alltid lyft deras försvenskade västkusthiphop över mängden.

Gillar Bruce Lee

En skräpkultur bestående av Bruce Lee, "Scarface", Al Pacino, kung-fu och mängder av b-filmer på VHS, däribland "Warriors".

Per Bjurman såg gruppens turnépremiär i Helsingborg förra veckan.

Bjurre skrev en recension som ångade av referenser till mat. Men han slog också fast att Infinite Mass förmodligen är världsbäst på att blanda rock och hiphop:

"När amerikaner utför samma fusioner blir resultatet Limp Bizkit. Men i The Mass" sammanflätningar finns grace, stil och feeling. De sitter på ett bra recept..."

Betyget blev tre självklara plus.

Stockholmsguiden

Markus Larsson